Na „ryneczkach świeżych artykułów”, które są położone centralnie w halach, znajdują się osobno wydzielone strefy, bogato zaopatrzone w te produkty. Codzienne dostawy, kontrola jakości oraz przechowywanie towarów w warunkach chłodniczych dają gwarancję utrzymania wysokich standardów. Świeżość i najwyższa jakość, to atuty warzyw, owoców, grzybów i ziół oferowanych w halach Selgros.
– Systematycznie poszerzamy i dostosowujemy ofertę do potrzeb naszych klientów. Zależy nam by z produktów dostępnych w Selgros można stworzyć zarówno doskonałe dania polskiej kuchni, jak i oryginalne dania pochodzące z całego świata – mówi Djamel Djellouli, dyrektor działu HoReCa Selgros.
Poza standardową ofertą, w Selgros można znaleźć wszystkie rodzaje papryczek chilli, egzotyczne owoce takie jak karambole czy kumkwaty, różne gatunki świeżych grzybów oraz świeże zioła cięte i w doniczkach.
Dostawcami Selgros są międzynarodowe koncerny, profesjonalne platformy owocowo-warzywne oraz lokalni plantatorzy. Wszystko po to by zapewnić klientom bogaty asortyment i wysoką jakość oferowanych produktów, z których nie tylko profesjonaliści będą mogli wyczarować niezwykle smaczne dania.
więcej na www.selgros.pl