W Selgros wybór świeżego mięsa jest bardzo bogaty. Poza drobiem, wołowiną, wieprzowiną i cielęciną, można kupić również: jagnięcinę i baraninę, dziczyznę (mięso z dzika, jelenia i sarny), mięso ze strusia, kangura czy królika.
– Nieustannie prowadzimy dialog z naszymi klientami z branży gastronomicznej i poszerzamy ofertę zgodnie z ich oczekiwaniami. Przykładowo w zeszłym roku wprowadziliśmy do sprzedaży świeżą jagnięcinę, perliczki i gołębie – mówi Djamel Djellouli, dyrektor ds. HoReCa Selgros.
Z uznaniem gastronomii spotkało się również wzbogacenie oferty o świeżą wołowinę argentyńską i brazylijską oraz kalibrowane kotlety schabowe.
Restauratorzy cenią jakość i świeżość mięsa oferowanego przez Selgros Cash&Carry. Firma kupuje te wyroby od najlepszych polskich i zagranicznych dostawców. W halach obowiązuje nadzór weterynaryjny, a mięso podlega kontroli jakościowej od momentu jego przyjęcia aż do sprzedaży. Towar dostarczany jest codziennie i przechowuje się go w najlepszych warunkach sanitarnych. W całym cyklu dostaw, rozbioru, konfekcjonowania i sprzedaży, przestrzegany jest także System HACCP, który daje możliwość pełnej kontroli nad produktem.
Zapraszamy na www.selgros.pl