Już w najbliższą niedzielę na Śródce pokazy kulinarne na żywo z TOP CHEF Jakubem Reszką

Najbliższe wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 3 czerwca, przy słynnym muralu na Śródce. W specjalnie przygotowanej przez Meblobuk kuchni, Top Chef Jakub Reszka będzie gotował ukraińskie potrawy. Kto jednak spodziewa się klasycznych pierogów mocno się zdziwi. Kucharz zapowiada, że zaserwuje te mniej popularne w Polsce, ale bardzo znane na Ukrainie dania. Do ich przygotowania będzie […]

Najbliższe wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 3 czerwca, przy słynnym muralu na Śródce. W specjalnie przygotowanej przez Meblobuk kuchni, Top Chef Jakub Reszka będzie gotował ukraińskie potrawy. Kto jednak spodziewa się klasycznych pierogów mocno się zdziwi. Kucharz zapowiada, że zaserwuje te mniej popularne w Polsce, ale bardzo znane na Ukrainie dania.

Do ich przygotowania będzie miał świeże produkty z lokalnych, poznańskich sklepów, które zaopatrują się na Wielkopolskiej Gildii Rolno-Ogrodniczej.

Dlaczego Ukraina? Ponieważ to właśnie m.in. tam można udać się z poznańskiego lotniska Ławica. Ze stolicy Wielkopolski realizowane są bezpośrednie połączenia do Kijowa i Lwowa, obsługiwane przez Wizzair i LOT.

Pragnienie ugasić będzie można orzeźwiającymi herbatami mrożonymi od Ahmad Tea, a dla tych, którzy lubią słodkie, czekać będą cukierki z telewizji kablowej East&West.

Cykl to okazja do pomocy Drużynie Szpiku – potrawy, herbaty, słodkości, ekologiczne torby materiałowe i gadżety lotniska będzie można otrzymać za datek wrzucany do puszek wolontariuszy Drużyny Szpiku, którzy towarzyszyć będą hostessom.

Obok sceny znajdzie się także stoisko Fundacji, gdzie będzie można zapoznać się z jej działalnością i uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania związane z przeszczepem szpiku, a także zarejestrować się jako dawca szpiku kostnego.

Początek imprezy o godzinie 15:00 na Moście Jordana. Dla tych, którzy jednak nie będą mogli być tam osobiście, prowadzona będzie transmisja na żywo na naszym portalu.