Po pierwszej odsłonie cyklu, która odbyła się na Starym Rynku, w najbliższą niedzielę, plenerowa impreza kulinarna „Gotuj się na nowości” zagości na Śródce, przy słynnym muralu.
Top Chef Jakub Reszka gotować będzie potrawy z Ukrainy, czyli kraju, do którego można polecieć bezpośrednio z poznańskiego lotniska Ławica.
Gościem specjalnym wydarzenia będzie Szymon Ziółkowski, mistrz świata i olimpijski w rzucie młotem. To prawdopodobnie jedyna okazja, by zobaczyć jak utytułowany sportowiec radzi sobie w… kuchni.
Sportowiec z pewnością nie odmówi również wspólnego zdjęcia z fanami i złożenia autografu.
Dochód ze sprzedaży przygotowanych potraw, herbat oraz ze sprzedaży toreb, gadżetów i słodkości, zostanie przekazany na rzecz Drużyny Szpiku. Podczas wydarzenia, Fundacja będzie miała swoje stoisko, gdzie nie tylko będzie można zapoznać się z jej działalnością, ale także zarejestrować się do banku szpiku kostnego.
Impreza odbędzie się 3 czerwca, w godzinach 15:00-18:00 przy słynnym muralu na Śródce.