GRILLOWANIE Z VIANDO NA MALCIE

Zakłady Mięsne Viando powstały w 1992 roku w miejscowości Radojewice w województwie kujawsko-pomorskim. Fundamentem działania firmy Viando jest własna hodowla żywca, położona w ekologicznie czystych Kujawach, która w pełni pozwala kontrolować jakość surowca w produkcji zarówno wędlin, jak i mięsa kulinarnego.

Certyfikaty, które posiada ZM Viando, w tym m.in.: QAFP (Quality Assurance for Food Products) dają firmie możliwość pełnej kontroli produkcji, począwszy od hodowli poprzez proces produkcyjny, aż do sprzedaży pełnowartościowych produktów. Jest to zamknięty cykl produkcyjny „od pola do stołu”.

ZM Viando były wielokrotnie nagradzane na Międzynarodowych Targach Poznańskich POLAGRA m.in: za kiełbasę polską pieczoną, parówkową extra, frankfurterki, krakowską suchą czy pasztetową wędzoną, a w 2014 roku otrzymały nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszy produkt wędliniarski w ocenie konsumenckiej.
Firma posiada także certyfikat IFS i BRC, co świadczy o wysokim standardzie zasad produkcyjnych i pozwala na rozwijanie szerokiej współpracy na rynku międzynarodowym.

Więcej informacji na stronie www.viando.pl