Dawne smaki Poznania w Pałacu Działyńskich

Dziedzictwo kulturowe to nie tylko sztuka i historia. To także kuchnia, która od wieków łączy się z tradycją i jest charakterystyczna dla danego regionu. O tej poznańskiej będzie można dziś dowiedzieć się czegoś więcej podczas wydarzenia w Pałacu Działyńskich.

 

W ramach tegorocznych Europejskich Dni Dziedzictwa Archiwum Państwowe w Poznaniu wspólnie z Biblioteką Kórnicką PAN i Poznańskim Centrum Dziedzictwa zapraszają do Pałacu Działyńskich na imprezę pod hasłem “Dawne smaki Poznania”.

Podczas wydarzenia nie zabraknie opowieści o najstarszych przepisach kulinarnych i mistrzach kuchni wielkopolskiej. W ramach spotkania organizowany jest konkurs “Kulinarne Adaptacje”, który polega na zmodyfikowaniu staropolskich przepisów i stworzeniu ich wersji współczesnych.

Miejsce: Sala Czerwona Pałacu Działyńskich, Stary Rynek 78,

Godz. 11:00-13:30,

Wstęp bezpłatny.