Charytatywne gotowanie z Top Chef Jakubem Reszką na Śródce przy muralu

W niedzielę, 3 czerwca, kolejna odsłona cyklu kulinarnych imprez plenerowych “Gotuj się na nowości”. Top Chef Jakub Reszka będzie przygotowywał różne potrawy z Ukrainy. Dochód ze sprzedaży jedzenia, herbat i gadżetów przekazany zostanie na rzecz Drużyny Szpiku. Transmisja na żywo z tego wydarzenia na naszym portalu od godziny 15:00.

Podczas cyklu imprez, które odbywają się w różnych miejscach Poznania, Top Chef Jakub Reszka przygotowuje potrawy z różnych zakątków świata, do których można się udać z poznańskiego lotniska Ławica.

Podczas niedzielnego wydarzenia, tematem przewodnim będzie Ukraina. Nie zabraknie również mrożonych herbat na ugaszenie pragnienia, cukierków na osłodę, a także gadżetów.

Dochód ze sprzedaży potraw, napojów, gadżetów i słodyczy przekazany będzie na rzecz Drużyny Szpiku. Fundacja będzie miała także własne stoisko, gdzie będzie można m.in. zarejestrować się jako dawca szpiku kostnego.

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Szymon Ziółkowski, mistrz olimpijski i mistrz świata w rzucie młotem.

Wydarzenie odbywać się będzie w godzinach 15:00-18:00 przy słynnym muralu na Śródce. Ci, którzy nie mogą pojawić się tam osobiście, będą mogli oglądać transmisję na żywo na naszym portalu od godziny 15:00.